Oldal szerkesztése a tartalomkezelő rendszerben

Ha már be tudtunk jelentkezni az adminisztrációs felületre, akkor kezdjünk el megismerkedni a felülettel. Rögtön a bejelentkezés után láthatjuk a weboldalunk főoldalát. Ez ugyanúgy néz ki, mintha máskor, kivéve, hogy a weboldalunk fölött egy úgynevezett toolbar látható. Ezen láthatjuk a számunkra fontos szerkesztési lehetőségeket. Van egy belső része is a felületnek, arra majd későbbi bejegyzésben kitérek.

Nézzük végig, hogy milyen lehetőségek vannak.

Bejegyzésemben bemutatom, hogy milyen egyszerűen tudjuk weboldalunkat szerkeszteni a Concrete5 CMS segítségével.

SZERKESZTÉS

Ezt fogjuk a legtöbbet használni. Segítségével láthatóvá válnak a különböző szerkezeti egységek (blockok), aminek a szerkesztésével módosíthatjuk weboldalunkat. Egyszerűen csak kattintsunk rá és vigyük a szerkeszteni kívánt rész fölé az egeret. Vannak olyan részei is a weboldalnak, amit itt nem tudunk elérni. Azokat vagy az oldal beállításaival érjük el vagy pedig a vezérlőpultra belépve.

Ha szerkesztetünk egy oldalt, akkor a szerkesztés átvált szerkesztó módra. Ahhoz, hogy a változások megjelenjenek a látogatóinknál publikálni vagyis elérhetővé kell tenni az adott verziót. Az egyes verziókat törötlhetjük is, így ha valamit elrontottunk, akkor is visszavonható.

SZERKESZTŐ / OLDAL BEÁLLÍTÁSOK

Itt tudjuk azokat a tulajdonságokat szerkeszteni, ami nem csak az adott oldalon jelenik meg (pl.: olyan képeket, amik több helyen is megjelennek - főoldalon, aloldalon) vagy az oldal viselkedését befolyásolják (pl.: meddig jelnjen meg egy oldal, milyen legyen az oldal szerkezete). Ha feljön a szerkesztő része, akkor bővebb információt olvashat a tulajdonságokra. Ez minden weboldalon más és más. Mindig igazódik az aktuális igényekhez.

TARTALOM HOZZÁADÁSA

A Concrete5 CMS-en belűl az egyes oldalakon a különböző tartalami részek blockokba vannak felvéve. Ezeket a blockokat tudjuk itt felvenni és az igényeink szerint elhelyezni az oldalon. Egy block lehet HTML szerkesztő, Kép block vagy különböző esetekben az oldalhoz legyártott személyre szabott block is.

A másik oldalon a következő lehetőségek várnak ránk:

Weboldalunk egyszerű szerkesztését mutatom be ebben a bejegyzésben.

OLDALAK

A már eddig felvett oldalakat láthatjuk egy jól áttekintett oldaltérképen keresztül. Segítségével könnyen tudunk navigálni a honlapon. A vezérlőpulton találunk egy összetettebb változatot is, amin további lehetőségek vannak.

VEZÉRLŐPULT

Az oldal működéséhez tartozó további eszközök találhatóak itt. Például a fájlkezelő, oldaltérkép, gyorsítótár kiűrítése és a felhasználók kezelése. Ezeket későbbi bejegyzésekben fogom részletezni.

Bármilyen kérdés esetén örömmel állok a rendelkezésére!

KAPCSOLAT

Letisztult, reszponzív és egyedi weboldal készítés korszerű megoldásokkal. Keressen bizalommal.

ajánlatkérés