Oldalak szerkezeti felépítésének változtatása

Most már tudjuk, hogyan hogyan lehet blokkokat hozzáadni az oldalunkhoz és így a tartalmat szépen fel tudjuk építeni a weboldalunkon. A Concrete5 CMS az oldalak felépítéséhez ennél többet is biztosít. Meg tudjuk változtatni egy adott oldal szerkezetét és felépítését egy gombnyomással.

OLDAL SABLON (TEMPLATE) CSERÉJE

Oldalunk többféle sablon alapján épülhet fel. Lehet teljes oldalszélességű, jobb és bal hasábos. Mikor az oldal sablonját kicseréljük, akkor ezek alapján megváltozik az oldal szerkezete. Ezen az oldal például jobb hasábos sablon van beállítva, így a tartalom a bal oldalon jelenik meg, míg a különböző widgetek (pl:: ajánlatkérés) a jobb oldalon foglalnak helyet.

Nézzük, hogyan is tudjuk ezt beállítani:

  •  Szerkesztő-Oldal beállítások
  •  Design
  •  Oldal elrendezésének kiválasztása
  •  Megfelelő sablon mentése

Amikor az egyik sablont kiválasztjuk, akkor egyből láthatjuk, hogy mi lesz az eredménye. Miután kiválasztottuk a megfelelőt, csak el kell menteni.

OLDAL TARTALMI RÉSZÉNEK FELOSZTÁSA

A Concrete5 tartalomkezelő rendszerben a lehetőségeink nem csak abban merülnek ki, hogy egymás alá pakoljuk a blokkokat, hanem lehetőségünk van a tartalmi részt felosztani és úgy elrendezni az egyes elemeket.

Ezt pedig a következőképpen tehetjük meg:

  •  Oldal szerkesztése
  •  Area-nak (Tartalom) a nevére kell kattintani
  •  Elrendezés hozzáadása

Ha mindent jól csináltunk, akkor már fel is tudjuk osztani a tartalmi részt. Ha végeztünk, akkor a különböző részekbe tudjuk a blokkokat elhelyezni. Tartalom felosztás bármennyiszer csinálhatunk. Egy dologra kell csak figyelni. Az új tartalmi felosztás mindig a lap alján lesz látható.

Letisztult, reszponzív és egyedi weboldal készítés korszerű megoldásokkal. Keressen bizalommal.

ajánlatkérés