Keresőoptimalizált szövegírás

Gyakran találkozom azzal a problémával, hogy az ügyfeleimnek nincs ideje és nem is tudja, hogyan írja meg a szövegeket a weboldalára. Nem is a szövegek tartalmi részével van probléma, hanem, hogy azt hogyan közöljék a látogatók felé és ami legalább enyire fontos, olyan szövegeket kellene írniuk, ami a Google kereső számára is megfelelő és a későbbiekben érdeklődöket fog a weboldalukra hozni.

Valljuk be, ez azért nem egyszerű feladat. Webesként számomra is időigényes a marketing szövegírás, hát még ha valaki nem is ebben a szakmában dolgozik.

szövegírás lényege

Bármilyen szolgáltatást is árulunk a weben, kiemelkedően fontos a megfelelő marketing szöveg, amely segítségével hatékonyan tudjuk az üzenetünket eljuttatni a látogatóinkhoz. Nem elég, ha csak fenn van a szöveg a weblapon.

Fontos, hogy a honlapon a leendő ügyfeleink számára releváns tartalom legyen, amely számukra informatívak, hasznosak és a megfelelő cselekvésre ösztönzi őket. Mik lehetnek ezek a cselekvések? Pl.: megrendelnek egy szolgáltatást, ajánlatot kérnek vagy hírlevélre feliratkoznak.

Jól látható, hogy a marketing szövegírás nagy felkészültséget igényel és nem lehet összecsapva elérni a kívánt eredményt. 

mit várunk el egy jó szövegtől?

Egy megfelelően megírt és kellően átgondolt szöveg a weboldalon érzelmeket vált ki az olvasóból, kiemeli számára a lényeget, érhetően és nem túl hosszan elmagyarázza, hogy miért is jó, az adott szolgáltatás és eléri, hogy a felhasználó a szöveg hatására elkezdjen érdeklődni, szimpatizálni a termék vagy szolgáltatás iránt.

Röviden összefoglalva a látogató anélkül, hogy kényszert érezne elindul egy olyan folyamaton, hogy a végén lehetőségünk lesz arra, hogy az ügyfelünk lesz. 

keresőoptimalizált szövegírás

blogbejegyzés írása

  •  Ügyfelek szerzése a google keresőből ingyen
  •  Szakmai tudás bemutatása
  •  Hírek és egyéb céges események megosztása
  •  Közösségépítés
  •  Weboldal számára folyamatosan frissülő tartalom (google előnyben részesíti a frissülő oldalakat)

Egy átlagos weboldal esetében 15-25 000 karakter elegendő tartalom indulásnak.

 

Sokszor hatékonyabb, ha a szövegírást a weboldal készítő cégre bízzuk, így a fejlesztés közben már a végső szövegggel tudnak dolgzoni. Nem fordul elő olyan eset, hogy a grafikai terven jól mutat az oldal, de a végső változatban a kevés szöveg miatt nem az az összképet adja, mint a terveken.​

Az alábbiakban tudok segíteni Önnek:

  •  Weboldalra komplett tartalomírás (pl.: bemutatkozás, általános leírás)
  •  Webshopra komplett tartalomírás (pl.: termékek leírása, promóciós szövegek)
  •  Blogbejegyzések készítése
  •  Csomagajánlatok, hírek szövegeinek megírása

Amit nem vállalok:

  •  Céggel kapcsolatos jogi szövegek megírása (pl.: GDPR)

Letisztult, reszponzív és egyedi weboldal készítés korszerű megoldásokkal. Keressen bizalommal.

ajánlatkérés