Eldöntötte már, hogy szeretne egy weboldalt, és szeretné tudni, hogyan valósulnak meg elképzelései? Mivel ez gyakran felmerülő kérdés, ezért bemutatom, hogy nálam hogyan zajlik egy weboldal elkészítésének a folyamata.

Weboldal készítés menete, folyamata

Eldöntötte már, hogy szeretne egy weboldalt, és szeretné tudni, hogyan valósulnak meg elképzelései? Mivel ez gyakran felmerülő kérdés, ezért bemutatom, hogy nálam hogyan zajlik egy weboldal elkészítésének a folyamata.

WEBOLDAL CÉLJÁNAK MEGHATÁROZÁSA

Ez elég egyértelműnek hangzik, de nem az. Egy weboldal több céllal is készülhet. Van, aki azért bíz meg a weboldalának az elkészítésével, hogy új vevőket szerezzen vagy információt szolgáltasson az ügyfeleinek, esetleg azért, hogy a látogatók fel tudják venni velük a kapcsolatot. Látható, hogy ez mégsem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. 

A cél meghatározása a legfontosabb a weboldal készítés során. Ettől függ hogyan alakítjuk ki az oldalt, és milyen viselkedést várunk el a látogatóktól.

MEGFELELŐ DOMAIN NÉV KIVÁLASZTÁSA

Mi legyen a weboldal címe, milyen néven találjanak ránk a leendő ügyfeleink? Ezt érdemes jól átgondolni. A jó domain név a következőt jelenti:

  •  Rövid, hogy könnyen megjegyezhető legyen
  •  Lényegretörő, hogy egyértelmű legyen
  •  Kulcsszavakat tartalmazhat, hogy a keresőkben előrébb helyezkedjen el


A fentieken kivűl még érdemes a cégünk nevét választani a domain nevünknek, így erősítve a márkánkat.

WEBTÁRHELY LEFOGLALÁSA

A megfelelő tárhely kiválasztása legalább annyira fontos, mint a jó domain név, Hiába van szép, gyors és minden szempontból értékes weboldalunk, ha lassú és kevés tudással rendelkezik a tárhelyünk. Ha nem jól választjuk ki, akkor nagy hátrányban leszünk a konkurenciától, ráadásul még a legújabb technikai lehetőségeket sem használhatjuk.

EGYEDI GRAFIKAI TERVEZÉS

Ez az a pont, ahol elkezdem Önnel a grafikát az igényeinek megfelelően kialakítani. Mivel előre elkészített és már nagyon sokszor lerágott sablonokat nem használok, így én csak egyedi grafikai tervezéssel vállalok weboldalt. Ez mind az Ön és mind az én érdekem, ha nem akarunk egy újabb már ezerszer látott weboldal tulajdonosai lenni.

A webes megjelenés kialakításánal nagy segítség ha rendelkeznek már meglévő arculattal. Például van már saját logójuk.

WEBPROGRAMOZÁS

Ha már minden grafikailag a helyén van, akkor megkezdődhet a programozás. Az előzetes terveket pixelpontosan programozom le, tehát amit a grafikai terven látott azt fogja egy az egyben viszontlátni. Természetesen kiegészítve animációkkal és egyéb látványos elemekkel, hogy a látogatókat minnél inkább meggyőzzük, hogy jó helyen járnak.

TARTALOMFELTÖLTÉS

Az elkészült weboldalra első alkalommal minden küldött tartalmat feltöltök. Ez többletköltséget nem jelent. Úgy gondolom, hogy a weboldal készítéshez az oldalakon elhelyezett tartalom szép és könnyen olvasható megjelenítése is hozzá tartozik. Rengeteg oldalt láttam már úgy elvérezni, hogy adott volt egy remek design és látszodótt, hogy az ügyfelet magára hagyták a tartalomfeltöltéssel. Az eredmény vagy egy szinte üres oldal lett vagy pedig tiszta káosz.

WEBOLDAL TESZTELÉSE ÉS OPTIMALIZÁLÁSA

Már kész a weboldal és tartalom is van rajta. Mi jöhet még az átadás előtt? Letesztelem és különböző mérő eszközökkel optimalizálom, hogy a lehető leggyorsabb legyen és a keresőkben is elől helyezkedjen el. Tudom, hogy mindenki hamar szeretné a weboldalt, de ezekre érdemes és kell is időt szakítani. Később többszörösen megtérül a befektettett munka.

WEBOLDAL ÁTADÁSA

Elérkeztünk a weboldal átadásához. Minden tartalom és képi elem úgy helyezkedik el, és úgy szerepel az oldalon, ahogy azt Ön szeretné. Végre megmutathatja olyan formában a világnak magát, ahogy azt megérdemli.

WEBOLDAL KARBANTARTÁSA

A weboldalt nem csak el kell készíteni, hanem karban is kell tartani. A tartalom kezelő rendszert frissíteni kell, hogy mindig biztonságban legyen a weboldala és minden újdonságot azonnal a hasznára tudjon fordítani. 

Folyamatosan kell új tartalmat feltölteni, figyelni kell a látogatók viselkedését, és-e szerint alakítani a weboldalt. Ez nagyon sok munkát igényel, de egy sikeres weboldalért meg kell dolgozni. Én segítek ebben.
 

Ha Ön is hasonlóképpen képzeli el egy sikeres weboldal létrehozását, akkor keressen fel engem, és együtt valósítsuk meg az Ön álmát.