Jó weboldal? Akkor jó minőségű és optimalizált képek kellenek. A képek fontos építőelemei egy weboldalnak. Könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk az információt eljuttatni a látogatókhoz.

Képek használata és optimalizálása weboldalra

Képek használata a weboldalon Képek optimalizálása a weboldalra

A képek fontos építőelemei egy weboldalnak. Könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk az információt eljuttatni a látogatókhoz. Megfelelő képek használata esetén nemcsak érthetőbb lesz a mondanivalónk, de sokkal figyelemfelkeltőbb is. Ehhez viszont tudnunk kell, hogy hogyan használjuk a képeket a weboldalon és hogyan optimalizáljuk.

KÉPEK HASZNÁLATA A WEBOLDALON

Képeket legtöbbször azért használunk a weboldalon, hogy a termékünket, szolgáltatásunkat megismertessük a látogatóval. Tehát információt közlünk. De nemcsak azért érdemes képeket használni, hanem:

  •  Könnyebben el tudjuk juttatni az információt a látogatóhoz. Egy képet nem kell túlmagyarázni. Bárki aki ránéz, pontosan tudni fogja, hogy mit akarunk közölni vele.
  •  Hosszabb szövegek esetében megtöri a mondanivalót és így könnyebb lesz rávenni a látogatót, hogy végigolvassa a holnapra feltöltött tartalmat.
  •  dekorációként is használhatjuk: segítségével sokkal vonzóbb lesz a weboldalunk. Igényességet és profizmust sugalhatunk vele.

Ez viszont csak akkor lehetséges, ha tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan használjuk a képeket.

A képek fontos építőelemei egy weboldalnak. Könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk az információt eljuttatni a látogatókhoz.

KÉPEK OPTIMALIZÁLÁSA WEBOLDALRA

Google első hely megszerzése

Szinte naponta találkozok ilyen kérésekkel. Szeretnék egy új weboldalt, ami megfelel a mai trendeknek, keresőoptimalizált és a legerősebb kulcsszavakra az első helyre kerül, vagy legalábbis az első oldalra.
 

Jó helyezés a Google keresőben

A fenti kép 4 véletlenszerűen kiválasztott kép optimalizálásakor készült. Látható, hogy mindegyik képet jelentősen tudta csökkenteni. Ha ezzeket a képeket egyszerre használnám a weboldalon és nem optimalizáltam volna, akkor az oldalnak pluszba be kellett volna még töltenie 548 kb adatotot. Gondolom ezt nem kell ecsetelni, hogy mennyire lelassította volna.

Miután letöltöttük a képeket, érdemes egy pillantást vetni rájuk, hogy továbbra is megfelelő minőségűek és nem tömörítette be túlságosan.


Hasonló bejegyzések:

Internetes keresők - van-e élet a Google keresőmotor mellett?

Google kép alapú keresés - útmutató és tippek ​​​​​​Ossza meg ismerőseivel, ha tetszett!