Jó weboldal? Akkor jó minőségű és optimalizált képek kellenek. A képek fontos építőelemei egy weboldalnak. Könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk az információt eljuttatni a látogatókhoz.

Képek használata és optimalizálása weboldalra

Képek használata a weboldalon Képek optimalizálása a weboldalra

A képek fontos építőelemei egy weboldalnak. Könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk az információt eljuttatni a látogatókhoz. Megfelelő képek használata esetén nemcsak érthetőbb lesz a mondanivalónk, de sokkal figyelemfelkeltőbb is. Ehhez viszont tudnunk kell, hogy hogyan használjuk a képeket a weboldalon és hogyan optimalizáljuk.

KÉPEK HASZNÁLATA A WEBOLDALON

Képeket legtöbbször azért használunk a weboldalon, hogy a termékünket, szolgáltatásunkat megismertessük a látogatóval. Tehát információt közlünk. De nemcsak azért érdemes képeket használni, hanem:

  •  Könnyebben el tudjuk juttatni az információt a látogatóhoz. Egy képet nem kell túlmagyarázni. Bárki aki ránéz, pontosan tudni fogja, hogy mit akarunk közölni vele.
  •  Hosszabb szövegek esetében megtöri a mondanivalót és így könnyebb lesz rávenni a látogatót, hogy végigolvassa a holnapra feltöltött tartalmat.
  •  dekorációként is használhatjuk: segítségével sokkal vonzóbb lesz a weboldalunk. Igényességet és profizmust sugalhatunk vele.

Ez viszont csak akkor lehetséges, ha tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan használjuk a képeket.

A képek fontos építőelemei egy weboldalnak. Könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk az információt eljuttatni a látogatókhoz.

NAGYON JÓ MINŐSÉGŰ KÉPEK

Ha használunk képeket a weboldalon, akkor csakis jó minőségű képekkel tegyük. A rossz minőségű képekkel épp az ellenkező hatást érünk el. A látogatók meggyőzése csakis tökéletes oldallal és ezzel együtt tökéletes képekkel lehetséges.

Ahogy mi is, úgy a látogatók is szeretik a szép és tartalmas képeket. Ha nem találunk megfelelőt, akkor vegyünk a neten. Nagyon olcsón lehet kiváló minőségű képeket venni. Én a képeim egy részét az istockphoto weboldalán vettem. Ez egy hosszútávú befektetés. Ennyit pénzt megér.

MEGFELELŐ KÉPEK HASZNÁLATA

Ha beillesztünk a saját honlapra egy képet azt ne csak azért tegyük, hogy feldobjuk az oldalunkat vagy hogy a folyó szöveget szétdaraboljuk és így könnyebb legyen olvasni. Azért tegyünk be elsősorban képet, mert a kép segít a szöveg megértésében, van mondanivalója.

Soha ne használjunk olyan képet ami nem illeszkedik bele a tartalomba. Azzal csak összezavarjuk a látogatókat. Ha nem tudunk megfelelő képet találni, akkor inkább ne is használjunk oda. Térjünk rá vissza később. Szerencsére a weben lévő tartalom bármikor módosítható.

NE ESSÜNK TÚLZÁSBA

Egy weboldalon a megfelelő helyekre beszúrt képet mind vizuálisan, mind tartalmilag növelni tudja a látogatók szempontjából a weboldal értékét. Figyeljünk arra, hogy a képek csak kiegészítik a mondanivalónkat, kivéve persze, ha képközpontú weboldalt készítünk. 

Elég egy oldalon belűl a tartalmi részt feldobni egy-két képpel. A sok kép használata helyett inkább törekedjünk arra, hogy a felhasznált képek minnél jobbak legyenek. 

AZÉRT A SZÖVEG SZÁMÍT ELSŐSORBAN

A képek használata közben ne feledkezzünk meg arról, hogy a weboldalt nemcsak a látogatóknak, hanem a google kereső számára is készítjük. Ne csak képeket használjunk, hanem mellette legyen értékes tartalom is, ami mind a látogatók, mind a google kereső számára előnyös.

FIGYELJÜNK A WEBOLDAL DESIGNJÁRA

Megtaláltuk a megfelelő képet? Jó minőségű és azt sugallja, amit szeretnénk? Illeszkedik a weboldalunk kinézetéhez? Nem. Akkor nincs mit tenni. Keresnünk kell tovább, A tökéletes képnek tökéletesen kell illeszkedni a weboldalunkba. Nem elég ha a kép tökéletes és a weboldal is tökéletes, a kettőnek együtt kell megfognia a látogatót. Ne sajnáljuk az időt. Keressünk addig amíg nem találunk igazán megfelelő képet.

KÉPEK OPTIMALIZÁLÁSA WEBOLDALRA

A weboldalon elhelyezett képek esetében kiritkus szempont az, hogy a felhasznált képek optimalizálva legyenek. Ha túl nagy méretű képeket használunk, akkor nagyon lelassítjuk a weboldalunkat. Ha viszont túlságosan lebutítjuk a kisebb méret miatt, akkor rosszul fog megjelenni a honlapon.

Képeket sokféleképpen optimalizálhatunk. Használhatjuk valamelyik képszerkesztő programot (pl.: Photoshop) vagy ha szeretnénk gyorsan és hatékonyan optimalizálni a képeket, akkor használjuk a tinypng.com weboldalt.

Google első hely megszerzése

Szinte naponta találkozok ilyen kérésekkel. Szeretnék egy új weboldalt, ami megfelel a mai trendeknek, keresőoptimalizált és a legerősebb kulcsszavakra az első helyre kerül, vagy legalábbis az első oldalra.
 

Jó helyezés a Google keresőben

A fenti kép 4 véletlenszerűen kiválasztott kép optimalizálásakor készült. Látható, hogy mindegyik képet jelentősen tudta csökkenteni. Ha ezzeket a képeket egyszerre használnám a weboldalon és nem optimalizáltam volna, akkor az oldalnak pluszba be kellett volna még töltenie 548 kb adatotot. Gondolom ezt nem kell ecsetelni, hogy mennyire lelassította volna.

Miután letöltöttük a képeket, érdemes egy pillantást vetni rájuk, hogy továbbra is megfelelő minőségűek és nem tömörítette be túlságosan.Köszönöm, hogy megosztja az ismerőseivel!

Letisztult, reszponzív és egyedi weboldal készítése korszerű megoldásokkal. Keressen bizalommal.

ajánlatkérés
Édesapám