Ingyenes weboldal készítés? Milyen jól is hangzik. Számos lehetőséget találunk a Google keresőbe, ha beírjuk, hogy ingyenes honlap készítés. Lehet, hogy el is játszunk a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha ezt a plusz feladatot könnyen, gyorsan és nem utolsó sorban ingyen letudnánk. Amennyire csábító ez a lehetőség, annyi veszélyt is rejt magában. 

Ingyenes weboldal készítés. Biztos ezt szeretnénk?

Tévhit Hátrányai Kiknek ajanlott Ingyen honlap készítők

Számos lehetőséget találunk a Google keresőbe, ha beírjuk, hogy ingyenes weboldal készítés. Lehet, hogy el is játszunk a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha ezt a plusz feladatot könnyen, gyorsan és nem utolsó sorban ingyen letudnánk. Amennyire csábító ez a lehetőség, annyi veszélyt is rejt magában. 

Talán apróságnak tűnhet, mégis nagy önfegyelmet követelhet önmagunktól, hogy vállalkozásunk számára, az oly kecsegtető ingyenes weboldal készítés lehetőségét élből elutasítsuk. Pedig laikusként sokan logikusan következtetnek arra, hogy a díjmentes honlapjukkal költségeket csökkentettek induló, vagy már működő vállalkozásuk számára. Ez azonban hatalmas tévhit! Az ingyenességnek – akárcsak más esetekben is – meg van a saját ára, amivel csak akkor szembesülünk, amikor már talán túl késő lesz

Tévhit: "Az ingyenes weboldal készítés veszélytelen!"

Sokan a figyelmeztetések ellenére is belevágnak a költséghatékonynak vélt, ingyenes honlap készítésbe, mivel az előnyöket végtelenségig sulykoló reklámok meggyőzik őt. Azonban ezek a hirdetések a hátrányokat és a káros hatásokat elfelejtik közölni. A titokra pedig mindig az apró betűs részek adják a választ. Ám előfordul, hogy ezekre a hátrányokra csak több héttel vagy hónappal később eszmélünk rá, amikor már a Google beindexelte az oldalunkat, a partnereink kitették a linkünket és a webcímünk már ott virít minden szóróanyagunkon és névjegykártyánkon. Ekkor pedig sokkal fájdalmasabb lesz a váltás és átállás, hiába bízzuk majd rá egy profi webfejlesztő csapatra a honlapkészítést.

kéretlen reklámok járnak az ingyenes weboldalhoz

Az egyik legnagyobb baj az ingyenes holnapokkal, hogy sok esetben az ingyenességért cserébe reklámblokkokat, reklámcsíkokat vagy felugró hirdetéseket helyeznek el a holnapunkra. Ez pedig nem csak a látogatókat idegesíti, hanem a cégünket is megkárosíthatja. Gondoljunk csak bele, mi lesz akkor, ha a legnagyobb konkurenseink hirdetései díszítik az ingyenes weboldalunkat? Egy céges holnapon más vállalkozást hirdetni nem csak renomé kérdése, hanem óriási meggondolatlanság és felelőtlenség is egyben!

Ingyenes domain hátránya - Weboldal készítés ingyen

Weboldal készítés ingyen - Ingyen domain hátránya

ingyen domain és tárhely hátránya

Az ingyenes weboldal állandó veszélyben van!

Bár sokat hallani feltört és megtámadott weboldalakról, az ingyenes céges holnapoknak mégsem a gonosz hackerek a legnagyobb ellenségük, hanem maga a szolgáltató. Sokan ugyanis nem olvassák el azt a nyilatkozatot, amit regisztrációkor elfogadnak. Ekkor pedig elég sok meglepetés érhet bennünket. Előfordul, hogy bizonyos fájltípus nem tölthető fel, vagy annak mérete korlátozott, más esetben pedig dinamikus környezet nem alakítható ki egy ingyenes tárhelyre. Az ingyenes weboldal készítést kínáló szolgáltatók többsége pedig a szerződésben elrejti, hogy csak magán célokra használható a díjmentes honlap. Előfordul, hogy csak több hónappal az indulás után kapcsolja le a szolgáltató az oldalunkat, az elfogadott szabályzatra hivatkozva, vagy díjfizetésre kötelez bennünket ugyanezen okból kifolyólag. Az ekkor már meghirdetett és bevezetett webcímünk és ingyenes weboldalunk pedig hirtelen értelmét veszti.

weboldal minimális funkciók

Ingyen weboldal készítés velejárója, hogy mivel nem fizettünk érte, ezért nem is reklamálhatunk, ha valamilyen funkciót nem kapunk meg, vagy csak ha fizetünk érte. Ezen igazából nem is szabad meglepődnünk, hiszen a készítők se szeretnének ingyen dolgozni.

Milyen extra funkciók lehetnek fieztősek:

  •  Űrlap beépítése (pl.: kapcsolati form vagy ajánlatkérési lehetőség)
  •  Hírlevél küldés
  •  Térkép beillesztése
  •  Webshop

Sablonokra jellemző felépítés

keresőoptimalizálás, seo hiánya

IGYENES SEO TIPPEK A GOOGLE ELSŐ OLDALÁHOZ
Ingyenes keresőoptimalizálási tippek amivel növelheti honlapja látógatóinak a számát.

Bővebben

Keresőoptimalizálás, seo hiánya - Weboldal készítés ingyen

Weboldal készítés ingyen - Keresőoptimalizálás, seo hiánya

Tárhely gondok, ügyfélszolgálati hiányok

Az ingyenes weboldallal tehát számtalan problémánk akadhat és ha a szolgáltató nem is dönt úgy egyoldalúan, hogy a továbbiakban nem kívánja díjmentesen üzemeltetni a honlapunkat, akkor is fenn áll a veszélye, hogy egy tele zsúfolt, erősen leterhelt szerverre kerülünk. Ez pedig oldal elérési gondokat, kieséseket, korlátozásokat okozhat. Mivel az ingyenes weblap készítő csomagok mellé általában ügyfélszolgálati segítségnyújtás sem jár, ezért napról napra leszünk kénytelenek elviselni ha leendő ügyfeleink vagy meglévő partnereink nem tudják elérni a vállalkozásunk honlapját.

Minimális méretű ingyenes tárhely

A tárhely gondokhoz tartozik, hogy mivel nem fizetünk se a honlapért, se a domainért, így olyan méretű tárhelyet kapunk, amilyet a szolgáltató biztosít számunkra. Az már igazából a mi gondunk, ha nem elég nekünk. Pénzért biztos lehet venni még hozzá. Legalábbis reméljük.

Ingyen e-mail cím cégünknek

Minden cég esetében alapvető elvárás az egyedi céges e-mail cím. Komolytalan hatást kelt a gmail-es és egyéb ingyenes e-mail címek. Az ingyenes weboldal mellé, természetesen ingyenes e-mail címet kapunk.

Ez komolytalan hatást kelt. Olyan, mintha pár ezer forinton sporolnánk. Ügyfeleink éppen ezért nem fognak minket komolyan venni. Ezt gondolom mindenki el akarja kerülni és megbízható, profi cég hatását akarja kelteni.

Ingyenes weboldal készítés! Ne várjunk túl sokat!

Aki modern, letisztult és mobil barát weboldal készítőt keres, az jobb, ha azonnal elfelejti az ingyenes weboldalakat. A díjmentesen weboldal szolgáltatást kínáló online portálok ugyanis csak a legritkább esetben reszponzívak. Ez pedig azt jelenti, hogy általában kötött, sablonokra épülő strukturális felépítést kapunk, minimális személyre szabhatósággal. A legtöbb esetben pedig ezek megjelenése már laptopon és táblagépen is bajos, okostelefonon pedig szinte elviselhetetlen. A szétcsúszó és használhatatlan megjelenésű oldalról pedig másodpercek alatt kattintanak el a látogatók. Ennek köszönhetően pedig újabb és újabb ügyfeleket veszít vállalkozásunk.

Amikor az ingyen honlap is sokba kerül

A legtöbb ingyenes weboldal készítő és üzemeltető szolgáltatás gondosan fel van építve, hogy a díjmentességgel oda csalogatott ügyfelekből végül fizető ügyfelet varázsoljon. Így például elérhető a saját domain vásárlás, a reklámmentesség vásárlás vagy az ügyfélszolgálat elérése is díj ellenében.

Ugyanígy a sablonokból is szélesebb a kínálat ha fizettünk érte és akár saját, céges e-mail címet is kaphatunk havi fix szolgáltatási díjért. Amikor pedig mégis úgy döntünk, hogy a szolgáltatót inkább otthagynánk, rá kell eszmélnünk, hogy a holnapunk nem költöztethető. Legjobb esetben is egy magas óradíjas illetékes szakembert kell megfizetnünk, aki majd megoldja az új szerverre való átállást vagy ami sokkal valószínűbb, készít nekünk egy új honlapot, mert a régi az ingyenes weboldal készítő cég rendszerére épül.

ingyenes weboldal készítés kezdő vállalkozásoknak

Jó, jó, de mi van akkor ha egy kezdő, most induló céget szeretnénk indítani és nincs elegendő büdzsénk, hogy kifizessük a komoly szakembert, aki személyre szabott honlapot készít.

Ebben az esetben talán érdemes egy ingyenes weboldalt indítanunk. Hátha azon keresztül talál meg minket valaki. Túl nagy elvárásaink ne legyenek és ne feledjük. Viszont, amint lesz rá lehetőségünk, cseréljük le a weblapunkat.

Egyedo, prémium weboldalak készítése - Weboldal készítés ingyen

Az egyedi, prémium weboldalak készítése nem átverés!

Ha nem szeretnénk, hogy a mi céges holnapunk is csupán egy legyen a sok közül, ha az ingyenes holnap készítő rendszer túl bonyolult, ha a reklámmentesség és a tárhely szabadsága elvárás, ha vállalkozásunknak is fontos az online megjelenés, akkor érdemes felkeresni egy hozzáértő, profi weboldal készítő csapatot, akik sok éves szakmai tapasztalattal és széles referenciával tudják igazolni létjogosultságukat a piacon.

A weboldalkészítés és annak üzemeltetése nem felesleges kiadás, hanem befektetés az üzletünk jövőjébe. A megfelelő keresőoptimalizálhatósággal és az egyedi céges arculattal pedig maximalizálhatjuk az érdeklődők számát és napról napra növelhetjük a bevételeinket.

Felejtsük tehát el az ingyenes honlapokat és az ingyenes weboldal készítés lehetőségét és bízzuk professzionális webfejlesztő csapatra cégünk online megjelenését!

ingyen honlap készítő szolgáltatások

Ha fentiek ellenére még mindig úgy gondoljuk, hogy szeretnénk kipróbálni az egyik ingyenes weboldal készítő rendszert használni, akkor több lehetőség közül lehet választani. Beírtam a Google keresőbe, hogy "ingyenes weboldal készítés" és az első három találatot néztem meg. Nem értékelem ki egyiket sem, hiszen a fentiek mindegyikre igaz. Csupán az első benyomásomat írom le.

Webnode: Weboldal készítés ingyen

Eoldal: Készítsd el weboldalad akár 5 perc alatt!

Ucoz: Ingyenes weblap szerkesztő

Összegzés

Ügyfélhozó weboldal készítés
garanciával!


De vajon, akkor mennyibe kerül egy minőségi weboldal elkészítése?
Milyen költségekkel kell számolni?

Weboldal készítés árakOssza meg ismerőseivel, ha tetszett!