A Google Én Cégem (melyet Google My Business néven is ismerhetünk már) elsősorban a fizikai üzlethelyiséggel is rendelkező vállalkozások számára kínál ingyenes megjelenési lehetőséget a Google Maps-re vagyis a Google Térképre.

Google én cégem - vállalkozás regisztrálása a Google Térképre

Egy cégnek ma már minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy online elérhető legyen. Ehhez azonban nem elégséges egy szép, gyors és letisztult honlap. Weboldalunknak és fizikai üzlethelyiségünknek is látogatókra lesz szüksége.

Ehhez szerencsére számtalan lehetőség rendelkezésünkre áll, melyek közül jó néhány teljesen ingyenes. Többek között ilyen a keresőoptimalizálás, a közösségi oldalon való aktív jelenlét és a Google Cégemben való megjelenés is.

A Google ugyanis számos díjmentes szolgáltatást kínál cégek számára is. Ezeket pedig érdemes még a kisebb vállalkozásoknak is kihasználniuk.

A Google Én Cégem (melyet Google My Business néven is ismerhetünk már) elsősorban a fizikai üzlethelyiséggel is rendelkező vállalkozások számára kínál ingyenes megjelenési lehetőséget a Google Maps-re vagyis a Google Térképre.

A rövidke regisztráció és adatlap feltöltés számos előnyt jelent majd számunkra rövid és hosszú távon egyaránt. A Google ezen díjmentes szolgáltatása tehát rendkívül nagy segítség azoknak a cégeknek, akik szeretnének több ügyfelet bevonzani az üzlethelyiségükbe.

Mit kínál számunkra a Google Cégem szolgáltatás?

A Google Cégem szolgáltatása ma már sokkal több mindent kínál a vállalkozásoknak mint régebben.

Még korábban csupán a Google Térképen (Google Maps-en) jelentünk meg, ma már a találati listában is megjelenést biztosít a jelenlévőknek, ezzel segítve, hogy bárki, aki a cégünket keresi, az biztosan megtalálja azt.

A szolgáltatás egyaránt hasznos árukészlettel rendelkező boltok számára, éttermek és más fogyasztó vendégeket váró szórakoztatóipari helyszínek számára, de a szolgáltatók és a kereskedők is több vásárlót szerezhetnek a rendszer segítségével.

Google Maps-en cégek megjelenítése

Gondoljunk csak bele; mi magunk is a Google Maps cég megjelenítést hívjuk segítségül ha valamilyen konkrét üzletet vagy szolgáltatást keresünk a közelünkben.

A keresés történhet cégnévre, pontos címre vagy akár szolgáltatásra is. A keresést elindíthatjuk olyan egyszerű kulcsszavakkal is mint, a "Szeged Tesco" vagy a "Tesco Szeged". A találati lista legtetején pedig azonnal megkapjuk az összes szegedi Tesco-t a Google Térképen, ahová akár azonnal útvonaltervezést, majd GPS navigációt is indíthatunk.

Jól látható, hogy a találati lista fölött vannak a térképes megjelenések! Ezt Önnek is érdemes lenne kihasználnia, nem?

Minden fontos információ cégünkről, egy helyen

Sosem volt még ilyen egyszerű egy-egy üzlethelyiség minden adatát megtalálni, hiszen a Google Cégem segítségével minden információt feltölthetünk a keresőóriás adatbázisába, amik ezeken a felületeken majd visszaköszönnek a keresők számára.

Így nem csak a cégnév, a szolgáltatások, termékek, hanem a pontos címünk, telefonszámunk, weboldalas elérhetőségünk, telefonszámunk és nyitvatartásunk is publikussá válik a keresők számára.

A Google nem titkolt célja, hogy a 2014-es fejlesztéseinek köszönhetően, elősegítse a vállalkozások forgalmát. Azok a cégek pedig, akik élnek ezzel a Google vállalkozás segítő a lehetőséggel, több vásárlót fognak bevonzani a boltjaikba.

A rendszerbe regisztrálás pedig monitorozható, így nyomon követhetjük az eredményeinket a Google által szolgáltatott, különböző statisztikai adatok segítségével.

A Google Cégem éppen úgy egy különálló szolgáltatás, mint a Google Adwords vagy a Google Analitycs, így saját kereső algoritmussal rendelkezik, így elkülönülve szolgáltat eredményeket az organikus listától.

Regisztráljuk cégünket a Google Én Cégem felületre!

Google Cégem elérése

  •  a cégünk neve
  •  pontos címe
  •  telefonszáma
  •  webes elérhetősége
  •  szolgáltatásunk kategóriája
  •  vagy hogy szállítunk-e árut ügyfeleknek vagy nem

Pár kép a regisztrációról

Maga a regisztráció annyira egyszerű, hogy nem rabolnám senki idejét az egyes lépésekkel! Egyszerűen lehetetlen elakadni!

Tapasztalataim szerint, a díjmentes regisztráció csupán 1-2 perc alatt elvégezhető!

Pár kép a regisztráció folyamatáról:

Google Cégem - új hely hozzáadása

Rákereshetünk, hogy fenn van-e már az adatlapunk a rendszerben és ha nincs, akkor mi magunk is felvihetjük (a meglévőt pedig magunkhoz rendelhetjük, ha igazoljuk létjogosultságunkat).

Az egyszerű, egymásra épülő regisztrációs lépések közben egyszerűen csak követnünk kell az utasításokat és megválaszolni a feltett kérdéseket.

A cégünk adatlapjához adjunk meg minden fontos adatot, ami a vállalkozásunk és üzlethelyiségünk azonosításához és megtalálásához szükséges.

A regisztráció végén tájékoztatást kapunk arra vonatkozóan, hogy fényképekkel és bejegyzésekkel is népszerűsíthetjük a vállalkozásunkat, követhetjük az üzleti elemzéseket és reagálhatunk az ügyfeleink véleményeire is. Ezek mindegyike elősegíti üzletünk népszerűségét és sikerét.

Google cégem fiók hitelesítése

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Google egy fizikai levelet (képeslapot) küld számunkra a megadott címünkre, amely egy aktiváló kódot tartalmaz. A körülbelül két hét alatt megérkező levelezőlapon egy ötjegyű kód található. E kód beírása után tudjuk teljeskörűen használatba venni a fiókunkat.

Adatok kezelése a google cégem-ben

A Google Cégem alatt számos információt megadhatunk, amelyeket érdemes minél részletesebben kitölteni.

A Google cégem szerkesztés segítségével, a regisztrációnál megadott cégnevet és szolgáltatást is bővíthetjük, módosíthatjuk, akárcsak a címünket, telefonszámunkat és webes elérhetőségünket.

A részletes adatlapunk kitöltése közben megadhatunk nyitvatartási időket, ünnepi és rendkívüli nyitvatartásokat, időpontfoglaló linket, termékeket, szolgáltatásokat, bemutatkozó leírást és akár fotókat és bejegyzéseket is.

A Google a kereső segítségével ezen információk alapján fogja megjeleníteni a cégünket, amelyhez ajándékba 15.000 forintnyi Google Adwords hirdetési költségkeretet is ajándékoz számunkra.

Miután igazoltuk vállalkozásunkat üzeneteket válhatunk az ügyfeleinkkel, értékeléseikre reagálhatunk, fotókat és bejegyzéseket tehetünk közzé vagy akár egy egyszerűbb céges weboldalt is létrehozhatunk a Google én Cégem felületén.

Amennyiben a cégünk bezárna, a Google Cégem felülete lehetőséget kínál a végleg bezárt címke megszerzésére és az adatok eltávolítására is.

Ha pedig valamit nem tudunk vagy gondjaink akadnának a rendszer használatával, készségesen segít a Google My Business kontakt.

A Google Cégem erőssége: a Google maps megjelenés

A Google három szempont alapján dönti el, hogy egy-egy keresésnél megjeleníti-e majd cégünket a Google helyek között.

  •  relevancia, amely a keresési információk és a megadott adatlapunk alapján kerül megítélésre
  •  távolság, ami nem csak hordozható eszközökön, hanem asztali számítógépeken is nagyon jól működik
  •  ismertség és népszerűség

Ebből az első kettőt nem kell magyarázni.  Az ismertség pedig attól függ, hogy minél több helyen vagyunk jelen és minél több pozitív értékeléseket kapunk a közösségünktől (Facebook, Google Cégem vagy éppen Tripadvisor stb), annál nagyobb eséllyel kerülünk a keresési lista tetejére.

Azt pedig mindenki a saját tapasztalatai alapján is tudja, hogy mennyire hasznos ha egy cég jelen van a Google Térképében, hiszen az útvonaltervezési funkció segítségével azonnal oda navigálhatjuk az érdeklődőinket, de akár telefonos, e-mailes vagy webáruházas rendeléseink számát is növelhetjük a térképen való megjelenés és a tökéletesen kitöltött adataink által.

Így fordítsuk a google Véleményeket az előnyünkre!

Akárcsak egy Facebook oldalon, a Google Térképes (Google Céges) vélemények is nagyon sokat számítanak egy cég megbízhatósága tekintetében.

A látogatók 97%-a ugyanis elolvassa ezeket a véleményeket és ez alapján hozza meg a döntést, hogy meglátogatja vagy felkeresi-e az adott üzlethelyiség fizikai vagy online helyeit.

Az ilyen, független felületen való valós értékelések sokkal nagyobb bizalmat építenek ki egy új ügyfélben mint a saját weboldalon megjelenő vélemények amelyek tudvalevően manipulálhatóak.

Kezeljük folyamatosan a Google Véleményeket

Érdemes hát megkérni korábbi ügyfeleinket, vásárlóinkat vagy partnereinket, hogy írjanak néhány sort és adjanak 5 csillagot vállalkozásunk Google felületén is.

A negatív kritikákat és véleményeket pedig érdemes professzionális módon lekezelni és megválaszolni, hogy ezeket a véleményeket is az előnyünkre fordíthassuk.

Növeljük a bizalmat friss képekkel

Szolgáltatásainkról és termékeinkről érdemes rendre friss képeket feltölteni a Google Cégem felületén és akár az ügyfeleknek is megengedni, hogy közzé tehessenek képeket rólunk.

Különösen hasznos egy étterem, cukrászda vagy szórakozóhely esetén, ahol a valós ételfotók és helyszíni képek oda csábítják majd az újabb vendégeket is.

Szolgáltatók számára akár az irodáról, telephelyről vagy az alkalmazottakról is készíthetünk fotókat, amelyekkel életszerűbbé és közvetlenebbé válik cégünk az adatlapunkat böngészők számára. A képeket ugyanis szinte minden látogató megnézi, mielőtt tüzetesebben átolvasná az adatlapunkat. Ráadásul a felület lehetőséget kínál termékfotók, szolgáltatási képek, borítókép és céges logó megjelenítésére is.

Google én cégem folyamatos munkát igényel

Fordítsunk hát kellő időt és energiát a Google Cégem szolgáltatásra, hiszen ingyenes, egyszerű és rendkívül hasznos!

Azt azonban ne feledjük, hogy a Google Cégem szolgáltatása nem helyettesítheti a weboldalunkat és a közösségi felületeken való jelenlétünket.

További ingyenes Google szolgáltatások

A Google Cégem mellett számos ingyenes szolgáltatást biztosít a Google, amelyeket vétek lenne kihagyni:


Egy profi weboldal ma már szinte kötelező.
Mitől függ és mennyibe kerül egy minőségi honlap költsége?

Weboldal készítés árak 2022-ben


Ajánlott bejegyzések:

Weboldal készítés árak 2020-ban

Facebook borítókép és profilkép méret 2020

Hashtag jel jelentése! #hashtag


Címkék

google google cégem

Ossza meg ismerőseivel, ha tetszett!